ARKTOS

You're currently on:

Jonas De Geer: Motströms

Be the first to review this product

Availability: In stock

Regular Price: £11.00

Special Price: £5.00

OR

Quick Overview

Motströms är ett urval av Jonas De Geers bästa texter. Boken innefattar artiklar och essäer författade under perioden 1996 - 2008 och ett förord av John Järvenpää. Texterna behandlar ett brett spektrum av ämnen, bl.a. det multikulturella samhällets avigsidor, de mekanismer som ligger bakom att många av vår tids mest angelägna frågor har bannlysts från det offentliga samtalet, samt reflektioner kring de antimodernistiska författarna J.R.R. Tolkien och George Mackay Brown.

Jonas De Geer: Motströms

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

More Views

Product Description

Jonas De Geer var under ett par år i början av 2000-talet redaktör för den konservativa tidskriften Salt. Redan innan De Geer började ge ut Salt hade han gjort sig känd som en skicklig och kontroversiell skribent och publicerat sig i bl.a. Svenska Dagbladet, Finanstidningen och Bo Cavefors kulturtidskrift Svarta Fanor. De Geer har fortsatt sin gärning som skribent även efter att Salt lades ned. Motströms är ett urval av De Geers bästa texter. Boken innefattar artiklar och essäer författade under perioden 1996 - 2008 och ett förord av John Järvenpää. Texterna behandlar ett brett spektrum av ämnen, bl.a. det multikulturella samhällets avigsidor, de mekanismer som ligger bakom att många av vår tids mest angelägna frågor har bannlysts från det offentliga samtalet, samt reflektioner kring de antimodernistiska författarna J.R.R. Tolkien och George Mackay Brown.

I det urval av texter som publiceras i antologin Motströms upptäcker man snabbt att författaren ställer sig vid sidan av den stereotypa och förutsägbara höger/vänster-argumentation som annars präglar media och den offentliga debatten. Jonas De Geers samhällskritik bygger på egna observationer av ett moraliskt förfallande samhälle som avtecknar sig mot en tusenårig europeisk tradition och är på samma gång reaktionär och radikal.

Jonas De Geer sammanfattar i sitt förord bokens innehåll så här:

“Det följande är ett antal reaktionära texter, i ordets rätta bemärkelse, från en som aldrig egentligen hade ambitionen att bli skribent, men som gradvis vaknade upp till insikten om att han befann sig på ett tåg som spårat ur för länge sedan, där flertalet medpassagerare ännu slumrar i kupéerna eller aningslöst småpratar i restaurangvagnen.”

De Geer är en erkänt skicklig stilist, talare och debattör. Den som vill se honom i aktion i den sistnämnda rollen kan med fördel ta del av de filmklipp som det länkas till nedan. Filmerna visar en TV-debatt där De Geer tar sig an den liberale skriftställaren och dåvarande Timbroredaktören Carl Rudbeck.

http://www.youtube.com/watch?v=TYi1KROlQqA
http://www.youtube.com/watch?v=pU2JQnPfZCs

Additional Information

Author De Geer, Jonas
Full Title Motströms - skriftställning i urval 1996-2008
Binding Softcover
Publisher Nordiska förlaget (2008)
Pages 120
ISBN 978-91-85043-16-3
Language Swedish
Short Description Motströms är ett urval av Jonas De Geers bästa texter. Boken innefattar artiklar och essäer författade under perioden 1996 - 2008 och ett förord av John Järvenpää. Texterna behandlar ett brett spektrum av ämnen, bl.a. det multikulturella samhällets avigsidor, de mekanismer som ligger bakom att många av vår tids mest angelägna frågor har bannlysts från det offentliga samtalet, samt reflektioner kring de antimodernistiska författarna J.R.R. Tolkien och George Mackay Brown.
Table of Contents

Författarens förord
Förord

Människorikets tyranni
En förlorad strid om socialismens själ
Högern och 68
Det dygderika förnekandet
Fronten från ovan
Förintelsen finns invärtes i eder
Därför är jag inte konservativ
Privata affärer – Bilderberggruppens dolda historia
Mord utan anseende i ”mångkulturen”
Strövtåg på förbjudet område
Låt oss bygga en ark!
Sorg, vrede – och hopp
Social turism
Rafah och regnbågen
Sagan om västerlandets pånyttfödelse
Tankens verktyg
14 juli 1789
Försvararna, förvaltarna; de första av imorgon
Kris, krasch eller kollaps? Draken är vaken – och hungrig
Människoväven, mellan himmel och hav

About the Author Jonas De Geer är sedan 1990-talet en av de mest namnkunniga, verkligt samhällskritiska svenska skribenterna och debattörerna. Han blev riksbekant som redaktör för Samtidsmagasinet Salt och har inte dragit sig för att ta upp kontroversiella och tabubelagda ämnen – alltid med en särskild finess, en synnerlig språklig elegans och ett starkt engagemang.

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

My Cart

You have no items in your shopping cart.


  Loading...